Om oss

Oversikt

Jarlsberg Konferansesenter ved Tønsberg ligger ved siden av Jarlsberg Flyplass. Konferansesenteret er et moderne kurs- og konferansesenter som ble bygd i 2007 i tilknytning til den tidligere hovedbygningen og kontrolltårnet på Jarlsberg Flyplass.

Jarlsbergs historie

Etter at Tønsberg Flyklubb og Tønsberg Modellflyklubb kjøpte flyplassområdet i 1937, ønsket Tønsberg kommune å se på mulighetene for å etablere en større flyplass på Jarlsberg. Men i 1940 ble flyplassen konfiskert av okkupasjonsmakten som installerte falske anlegg for å narre fiendtlige rekognoseringsfly.

Etter krigen ble området overtatt av Samferdselsdepartementet, og det ble både sivil og militær virksomhet ved flyplassen. Etter en omfattende opprustning ble Jarlsberg Flyplass godkjent for bruk av både lette og tunge fly. Den 18. august 1952 landet det første ordinære rutefly fra selskapet Braathens SAFE på flyplassen, i rute mellom Oslo og Stavanger, og i 1957 var Jarlsberg Norges mest trafikkerte flyplass. Det ble også avholdt en lang rekke populære flystevner på stedet.

I 1959 la Luftforsvaret imidlertid ned sin virksomhet på Jarlsberg Flyplass og i årene som følger solgte Staten store deler av flyplassområdet til kommunene Tønsberg og Sem og til selskapet Thor Solberg Aviation AS. I 2004 solgte Forsvaret den siste delen av eiendommen sin, og i 2008 stod Jarlsberg Konferansesenter ferdig.


Miljø

Under byggingen av Jarlsberg Konferansesenter ble det holdt et helhetlig fokus på miljø ved valg av miljøvennlige materialer i bygg og omgivelser, moderne tekniske løsninger og miljøvennlige energiløsninger.

Senteret varmes opp og kjøles ned via et jordkollektoranlegg. Dette er fornybar energi med nullutslipp. Utenom dette benyttes gass og strøm ved behov.

Vi er en godkjent lærebedrift.
Vi er Godkjent lærebedrift


Kjøkkenet

Eget produksjonskjøkken sikrer kvaliteten på maten som serveres. All mat blir tilberedt på vårt eget kjøkken av dyktige kokker som alltid yter sitt beste for å lage delikate retter av friske råvarer.

Kaffebar

Med sine lyse bøkespiler og lyssatte glassfronter fremstår vår kaffebar som stilig og koselig. Her serveres det ulike varianter av kaffe, te og smoothie.

Vi åpner kaffebaren kun på arrangement hvor det er avtalt med arrangør.


Konferansesal

Salen

Konferansesalen er ca 520m². Salens buede lyse spilehimling i bøk står i kontrast til salens mørkeblå vegger og skaper en rolig og intim stemning. Med riktig lyssetting og opprigg er salen svært godt egnet til konferanser og grupper fra 50 til ca 350 personer.


Ansatte

Våre ansatte er selveste ryggraden i alt vi gjør. Deres engasjement i arbeidet og deres omtanke for både kundene og hverandre gjør at vi kan levere på et høyt nivå. Vi ønsker å være imøtekommende og serviceinnstilte for alltid å gi våre kunder den aller beste servicen.

Ansatte